Om kunstneren

Hun har modtaget en række priser og legater blandt andet Henry Heerups legat (1978, 1992), Georg Jensens Sølvkunstnerpris (1980), Ole Haslunds Kunstnerlegat (1993), Ebba Celinders Legat, Anne Marie Telmanyis Legat (1993) og Akademiraadets legater (2007). Anne Marie Mejlholm har udsmykket IC3 tog for DSB og solgt til Kastrupgårdsamlingen, Trapholt, Hjørring Kunstmuseum, Københavns Kulturfond og Statens Kunstfond. Hun har været medlem af Corner siden 1989.

 

 

Om kunsten

Anne Marie Mejlholm arbejder med både maleri, akvarel og skulptur, men hendes foretrukne udtryksform er det farvebelagte træsnit. En teknik, som understøtter den karakteristiske fladebetonede opbygninger i hendes værker. Motiverne står som ridset ind i papiret med deres klare, silhouet-agtige karakter, og i et ornamenteret og dekorativt formsprog omsætter hun de mange rejseoplevelser til farverige billedfabler.

I ørkenlandskaber med palmeomkransede oaser eller ved frodige flodbredder gengiver Anne Marie Mejlholm ofte dagligdagen og det eksotiske dyreliv i de varme lande. Okser, kameler og papegøjer kombineres med mennesker, guder og skrifttegn i stemningsfulde og rytmiske forløb hen over billedfladen. Frem af papiret træder en harmonisk og til tider magisk verden, hvor fortid og nutid ligesom menneske og natur er gensidigt forbundne.

Kilder:

Olesen, Lene: Anne Marie Mejlholm. I: Weilbachs Kunstnerleksikon.