"Costal Landscapes"

 

Første del af Artist-in-Residence udvekslingen mellem Corner og Kinesiske kunstnere formidlet gennem NAC og Tong Wang er nu blevet gennemført, med økonomisk støtte fra Fonde. Der har deltaget 5 Cornerkunstnere:Anita Viola Nielsen – Mogens Nørgård – Lars Ravn – Tong Wang og Jens Bohr. 7 kinesiske kunstnere: Cai Guosheng – Ji Er Ge Leng – Cai Shuben – Zhang Dan – Zhang Yatao – Donal Ulysses Turner og Zi Fei Mei.

Først var vi 3 dage på Dyreborg Kro, der er et fritidskollektiv som vi havde lejet med fuld forplejning så der var rigelig tid til at udforske landskabet rundt om den lille tidligere fiskerby beliggende lidt sydvest for Fåborg. Jeg havde Rylen liggende i havnen. Rylen er et mindre ekspeditions skib tilhørende Johannes Larsen museet – som er det skib Acton Friis og Johannes Larsen sejlede med da de beskrev De Danskes Øer i 1920´erne.  Vi sejlede ture til de nærliggende øer. Bjørnø og Lyø så vi kunne opleve havet og kysterne set udefra – besøge de tidsløse små øsamfund. Der blev tegnet – malet og suget indtryk. Det var en fin start på turen med lokale danske retter fisk og flæskesteg – sildemadder m.m.

Siden var vi 10 dage på Kirsten Kjærs Museum hvor vi have lejet gæstehuset, hvor der er rigelig plads stort fælles køkken, og et fint grafisk værksted. Her blev arbejdet med Grafik – mest træsnit men også afprøvet raderinger og litografi. Jeg tror det var ret nyt for de fleste, men der blev arbejdet godt og meget forskelligt, der blev gjort erfaringer med knive og sværte, farver og forskellige forsøg med flere plader – individuel farvellægning m.m.

En udfordring er det jo at være sammen med to meget forskellige sprog og erfaringsverdener. Men heldigvis var der 2, der mestrede både engelsk og kinesisk, og et par ord eller fem lærer man jo efterhånden af hinandens:  goddag - tak - skål - smukt m.m Langt kommen man jo også med smil klap og gebærder. Vi skiftedes til at lave mad, og undredes vist indimellem over hvordan råvarerne blev forvandlet. Dejligt at se og smage forskellige retter. Sidste aften så vi mere indgående på hvad vi hver især havde lavet og fortalte om vores oplevelser af stederne og arrangementet som sådan. Jeg tror at alle havde været glade for tiden, for nogen af kinesere havde det været en oplevelse at skulle tilberede sin egen mad, vaske op. De var imponerede over at et sted som Kirsten Kjærs museum drives kollektivt udelukkende med frivillig arbejdskraft. Syntes også det var interessant med et sted som Dyreborg Kro der ejes kollektivt af 32 personer som feriested. Der er jo nærmest sådan en slags udført kommunisme. Sidst tog Kineserne med Lars Ravn til Sjælland, dels i Vestsjælland et par dage og siden til København for at se museer m.m., så de kunne opleve at Danmark er andet end landlig idyl! Nu ser vi frem til vores næste møde i Kina november 2019. Hvor et antal Corner kunstnere rejser ud blandt andet med formål at stifte bekendtskab med kinesisk tushmaleri.

Mvh Jens Bohr

September 2018